Sunday, 6 January 2013

Natural Makeup

hye uollss,,

Today,aku nak share about makeup. Aku memang suka gila bab makeup ni,tapi takdelah lebih lebih sangat. Just natural makeup aku suka sebab natural makeup looks like no makeup, natural makeup ni lebih nampak wajah kita segar tapi tetap macam kita tanpa makeup. AWESOME right ?! memang awesome ! haha. Yelah aku cuti lama ni,kerjanya tengok youtube about makeup je memanjang. Semua wanita nak tampil segar bila keluar rumah kan,bukan untuk menunjuk2 tapi untuk nampak segar. Takkan nak nampak muka kusam je macam tak mandi betul tak. takpe jom tengok !

Sesiapa yang berminat nak makeup secara natural makeup jom kita tengok video ni. natural ! :)





okay,semoga terhibur :D hehehe haa nak cakap sikit,nak pakai foundation tu biarlah foundation colour sama macam warna kulit kita. baru natural. ni nanti ada yg nampak sangat pakai bedak sebab tak sekata dengan warna kulit muka kita. okay. :) bubyee salam~


Tuesday, 1 January 2013

TAHUN BARU 2013

ASSALAMUALAIKUM...

huiii,lamanya aku tak update this blog. nak masuk tahun baru baru lah ada azam baru nak create something haha. :p hmmm,selamat tahun baru kepada semua rakyat malaysia cewahh. :) semoga sentiasa di bawah rahmat Allah.

itu jela...kehabisan idea..adik aku lah sebok je..-__-

Thursday, 13 September 2012

TRIAL STPM SUDAH BERMULA U_U

Assalamualaikum kawan2.

Minggu ni ana dah mule percubaan STPM. Ya Allah ana sangat berdebar2. tapi baru trial belum lagi yg betul2. tak sampai sebulan pon kalau nk dikira STPM sebenar. Ana sangat berdebar2 menghadapi hari itu, result stpm nantila yg akan menentukan masa depan ana sama ada ana masuk UNIVERSITI atau tidak. Ana harap sangat doa ana dimakbulkan Allah. Ana nak teman teman ana juge masuk U. nak tengok semua berjaya. Ana mohon doa korang sume ea yang bace ni,doakan kami berjaya menempuh peperangan exam stpm ni, untuk menuntut ilmu Allah. :D
 
Nak diikutkan cerita,nak 4 paper ana exam tuk trial ni,hari paling buat ana tension hari Rabu sebab ape?............ sebab jadualnye bertindih,ya Allah hanya Allah yang tahu perasaan kiteorg mase tu,dah la USULUDDIN dgn Pengajian Am. Lagi2 usul memang banyak kena ingat,sebelum ni belajar mmg ana ingat,tp nak ingatkan lagi,takut nanati akidahnye terpesong,usul ni kalau main jawab je tanpe dlm buku bole buat akidah kite tau jela,sebab banyakla soalan suruh bg pendapat ulamak yg ana belajar, banyak sgt nk kena ingat. poning den ! tapi takpe. belajar dr kesilapan,lepas ni ana harap stpm betul takde yg tertindih. :D
doakan kami semua ye :D sayang korang.


Ya Allah permudahkanlah urusan kami dalam menghadapi peperiksaan,berkatkanlah segala ilmu yang guru kami beri supaya kami dapat menerima ilmu Mu sepenuhnya. amin,,,, :D

Tuesday, 21 August 2012

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI :)

aSsalamualaikum wbt

Haaa,dah masuk raya ketiga laaa,rasa sgt sekejap sgt kan. hmm,raya tahun ni memang raya yang agak memenatkan. ramai sedara mara berkunjung ke rumah then kami2 sekali berkunjung pulak ke rumah pakcik makcik. huu,tapi bestlaaa,nak cerita sikit pengalaman..skarang ana dah besar. 19 tahun. selalunye org kata dh besar laaa makin byk di beri angpau :p haha..semude mude muke den ni,tahun ni agak pelik sikit,kureng dapat angpau. hehe,mesti pakcik makcik dah anggap kite besar. bersyukur sgt ! :D ok,itu je. aaahaha.

     Paling best setiap tahun raya kedua mesti pan andak dtg rumah bawak mercun satu guni. Kalau kena tangkap dengan polis memang kena saman lah,naseb baik pan andak pandai. hehehe. memang meriah semeriah2nye..lagi main mercun yang berbunga2 di langit. wahhh,terasa suasana aidilfitrinye. Yelaaa,sambil berkunjung mngunjung bermaaf maafan sesama manusia,apa salahnya berseronok tp dalam keadaan sederhana jelaaa...kannn. :D okay nk kongsi sedikit gambar kenangan beraya tahun 2012 :D



















Saturday, 18 August 2012

Ramadan moga kita bertemu lagi :'(

Assalamualaikum sahabat2

SUNGGUH ! tiada perpisahan yang menyedihkan melainkan perpisahan bulan Ramadan yang penuh berkah. Semoga segala amal ibadah kite sepanjang bulan ramadan ini diterima Allah dan segala kekhilafan kite diampunkan Allah. Sahabat2 sekalian,insyaAllah sentiasa lah berdoa kite dipanjangkan umur supaya dapat bertemu lagi ramadan pade tahun hadapan :D dan sentiasalah istiqamah beribadah pada bulan2 lain,jgn pada bulan ramadan saje kite memperbanyakkan berdoa atau beribadah,bulan2 pun teruskan. :)

Thursday, 28 June 2012

Buat Sahabat Ku.

Sahabat,..
kaulah insan yang sangat aku hargai,
satu anugerah yang sangat indah pernah aku miliki..
suka duka bersama..
bertemu berpisah..
Jika kau diuji tabahlah wahai sahabat..
ia ujian dr yang Maha Mengetahui..
Kerana disebalik ujian itu ada hikmahnya..
ku selalu ingatmu dalam doaku..
Salam Jumaat sahabat :D


Lirik Lagu Inteam 


-Segenggam Tabah-

Bertali arus dugaan tiba
Menakung sebak airmata
Namun  tak pernah pun setitis 
Gugur berderai di pipi


Tidak ditempah hidup sengsara
Suratan nasib yang melanda
Menongkah badai bergelora
Diredah bersendirian


Bagaikan camar pulang senja
Patah sayapnya tetap terbang jua
Sekadar secicip rezeki
Buat yang sedang rindu menanti


Segenggam tabah dipertahankan
Buat bekalan di perjalanan
Kau bebat luka yang berdarah
Kau balut hati yang calar


Telah tertulis suratan nasibmu
Derita buatmu ada hikmahnya
Terlukis senyum di bibir lesu
Tak siapa tahu hatimu


Biarpun keruh air di hulu
Mungkinkah jernih di muara
Biarpun jenuh hidup dipalu
Pasti bertemu tenangnya

Friday, 22 June 2012

Selamat Hari Jadi !

Uhuk uhukk...
Hari ini hari jadi sahabat aku yang bernama Syafiq Hamzah. Orangnye baik je ( kalau kau bace jgn nak perasaan ye,syafiq hamzah lain) :p haha. Hari ni aku bagi dia hadiah,tapi tak seberapa seperti mane die kasi kat aku sebelum2 ni. yang penting niat niat. hehe :D bg kad dengan coklat pun jadilah. yang penting ade kenangan disitu. Aku harap kau simpan elok-elok. jangan buang or letak tempat yang tersorok. =,= .. ini lah kali pertama seumur hidup aku pernah bagi kat seorang lelaki hadiah berupa kad. ( Agak malu lah,hehe) entah,aku mimpi apa nk bagi dia hadiah.

Hmmm,mengikut kisah sebelum ini yang aku alami,hoho,banyak sangat. Lagi2 kisah si bonzer nilah. Shhhh,.....kalau kau bace diam je.. hmm,malu nak cerite. nantilah hari lain. hehe. bersambung......episod seterusnya. Tunggu !

Apepon

SELAMAT HARI JADI yang ke 19 ( tue dah pak amjah kite) :p haha. semoge panjang umur murah rezeki. Berjaya di dunia dan akhirat amin insyaAllah ^^

 nah kad  !................................>>>