Sunday, 6 January 2013

Natural Makeup

hye uollss,,

Today,aku nak share about makeup. Aku memang suka gila bab makeup ni,tapi takdelah lebih lebih sangat. Just natural makeup aku suka sebab natural makeup looks like no makeup, natural makeup ni lebih nampak wajah kita segar tapi tetap macam kita tanpa makeup. AWESOME right ?! memang awesome ! haha. Yelah aku cuti lama ni,kerjanya tengok youtube about makeup je memanjang. Semua wanita nak tampil segar bila keluar rumah kan,bukan untuk menunjuk2 tapi untuk nampak segar. Takkan nak nampak muka kusam je macam tak mandi betul tak. takpe jom tengok !

Sesiapa yang berminat nak makeup secara natural makeup jom kita tengok video ni. natural ! :)





okay,semoga terhibur :D hehehe haa nak cakap sikit,nak pakai foundation tu biarlah foundation colour sama macam warna kulit kita. baru natural. ni nanti ada yg nampak sangat pakai bedak sebab tak sekata dengan warna kulit muka kita. okay. :) bubyee salam~


Tuesday, 1 January 2013

TAHUN BARU 2013

ASSALAMUALAIKUM...

huiii,lamanya aku tak update this blog. nak masuk tahun baru baru lah ada azam baru nak create something haha. :p hmmm,selamat tahun baru kepada semua rakyat malaysia cewahh. :) semoga sentiasa di bawah rahmat Allah.

itu jela...kehabisan idea..adik aku lah sebok je..-__-

Saturday, 27 October 2012

MAKE ME STRONG

ASSAMUALAIKUM ...

today....hari kedua sambut eid Adha. byk dah makan daging lembu korban. alhamdulillah rezeki Allah tak putus2 untuk hambanye. Sama2 lah bersyukur kepada Allah dgn segala nikmat yg diberikan..hmmm,semenjak dua menjak tiga menjak ni. semakin hari peperiksaan menjelang tibaa,,banyak sgt ujian yg ana hadapi..ya Allah,make me strong...adekale,emosi ana tak stabil. sebab kan emosi tak stabil,ana jd stress,nk study tak masuk2,lagi2 dugaan kat rumah,kawan sendiri. hmmm..sabar jelaaaakan...Allah takkan uji hambanye kalau kita tak mampu..maksudnye aku mampu hadapinye.. ;D

Thursday, 13 September 2012

TRIAL STPM SUDAH BERMULA U_U

Assalamualaikum kawan2.

Minggu ni ana dah mule percubaan STPM. Ya Allah ana sangat berdebar2. tapi baru trial belum lagi yg betul2. tak sampai sebulan pon kalau nk dikira STPM sebenar. Ana sangat berdebar2 menghadapi hari itu, result stpm nantila yg akan menentukan masa depan ana sama ada ana masuk UNIVERSITI atau tidak. Ana harap sangat doa ana dimakbulkan Allah. Ana nak teman teman ana juge masuk U. nak tengok semua berjaya. Ana mohon doa korang sume ea yang bace ni,doakan kami berjaya menempuh peperangan exam stpm ni, untuk menuntut ilmu Allah. :D
 
Nak diikutkan cerita,nak 4 paper ana exam tuk trial ni,hari paling buat ana tension hari Rabu sebab ape?............ sebab jadualnye bertindih,ya Allah hanya Allah yang tahu perasaan kiteorg mase tu,dah la USULUDDIN dgn Pengajian Am. Lagi2 usul memang banyak kena ingat,sebelum ni belajar mmg ana ingat,tp nak ingatkan lagi,takut nanati akidahnye terpesong,usul ni kalau main jawab je tanpe dlm buku bole buat akidah kite tau jela,sebab banyakla soalan suruh bg pendapat ulamak yg ana belajar, banyak sgt nk kena ingat. poning den ! tapi takpe. belajar dr kesilapan,lepas ni ana harap stpm betul takde yg tertindih. :D
doakan kami semua ye :D sayang korang.


Ya Allah permudahkanlah urusan kami dalam menghadapi peperiksaan,berkatkanlah segala ilmu yang guru kami beri supaya kami dapat menerima ilmu Mu sepenuhnya. amin,,,, :D

Friday, 31 August 2012

Salah ke aku?

Assalamualaikum..

hmm,entahlaa,bila nk taip,tetibe rase nk nangis.huhu T_T. ana dibelenggu persoalan yg begitu menghimpit diri. sebelum ni ana dah cari jawapan dah jumpe,tp bile org tu mempersoalkannye balik,jiwa ni jadi asek memikirkannye je. ya Allah,kau ampunilah segala dosaku,tunjukkanku jalanMu. hmm,citenye macam ni,ana ni memang jenis sensitif kalau ada yg menegur diri ana secare kias2,or secare kasar or mendesak macam tu,ana kalau boleh perlukan teguran secare lembut,berhikmah,tak mengguris hati ana ni. tp nak buat macam mane,takpelaa,walaupon dia taktau yg ana terasa hati dengan die,diam jela lg bagus,t cakap bertambah bergaduh.. :( ana harap sangat sesape teman ana yg nak menegur ana biarlah secare lembut. ana ni sensitif orgnye. yang peliknye salah ke salah ke ? memang setiap manusia buat kesilapan. kalau kau bace aku mintak maap banyak2 ea. cume nk gtau yg aku terasa hati sikit . k wassalam.

Tuesday, 21 August 2012

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI :)

aSsalamualaikum wbt

Haaa,dah masuk raya ketiga laaa,rasa sgt sekejap sgt kan. hmm,raya tahun ni memang raya yang agak memenatkan. ramai sedara mara berkunjung ke rumah then kami2 sekali berkunjung pulak ke rumah pakcik makcik. huu,tapi bestlaaa,nak cerita sikit pengalaman..skarang ana dah besar. 19 tahun. selalunye org kata dh besar laaa makin byk di beri angpau :p haha..semude mude muke den ni,tahun ni agak pelik sikit,kureng dapat angpau. hehe,mesti pakcik makcik dah anggap kite besar. bersyukur sgt ! :D ok,itu je. aaahaha.

     Paling best setiap tahun raya kedua mesti pan andak dtg rumah bawak mercun satu guni. Kalau kena tangkap dengan polis memang kena saman lah,naseb baik pan andak pandai. hehehe. memang meriah semeriah2nye..lagi main mercun yang berbunga2 di langit. wahhh,terasa suasana aidilfitrinye. Yelaaa,sambil berkunjung mngunjung bermaaf maafan sesama manusia,apa salahnya berseronok tp dalam keadaan sederhana jelaaa...kannn. :D okay nk kongsi sedikit gambar kenangan beraya tahun 2012 :D



















Saturday, 18 August 2012

Ramadan moga kita bertemu lagi :'(

Assalamualaikum sahabat2

SUNGGUH ! tiada perpisahan yang menyedihkan melainkan perpisahan bulan Ramadan yang penuh berkah. Semoga segala amal ibadah kite sepanjang bulan ramadan ini diterima Allah dan segala kekhilafan kite diampunkan Allah. Sahabat2 sekalian,insyaAllah sentiasa lah berdoa kite dipanjangkan umur supaya dapat bertemu lagi ramadan pade tahun hadapan :D dan sentiasalah istiqamah beribadah pada bulan2 lain,jgn pada bulan ramadan saje kite memperbanyakkan berdoa atau beribadah,bulan2 pun teruskan. :)