Thursday, 28 June 2012

Buat Sahabat Ku.

Sahabat,..
kaulah insan yang sangat aku hargai,
satu anugerah yang sangat indah pernah aku miliki..
suka duka bersama..
bertemu berpisah..
Jika kau diuji tabahlah wahai sahabat..
ia ujian dr yang Maha Mengetahui..
Kerana disebalik ujian itu ada hikmahnya..
ku selalu ingatmu dalam doaku..
Salam Jumaat sahabat :D


Lirik Lagu Inteam 


-Segenggam Tabah-

Bertali arus dugaan tiba
Menakung sebak airmata
Namun  tak pernah pun setitis 
Gugur berderai di pipi


Tidak ditempah hidup sengsara
Suratan nasib yang melanda
Menongkah badai bergelora
Diredah bersendirian


Bagaikan camar pulang senja
Patah sayapnya tetap terbang jua
Sekadar secicip rezeki
Buat yang sedang rindu menanti


Segenggam tabah dipertahankan
Buat bekalan di perjalanan
Kau bebat luka yang berdarah
Kau balut hati yang calar


Telah tertulis suratan nasibmu
Derita buatmu ada hikmahnya
Terlukis senyum di bibir lesu
Tak siapa tahu hatimu


Biarpun keruh air di hulu
Mungkinkah jernih di muara
Biarpun jenuh hidup dipalu
Pasti bertemu tenangnya

Friday, 22 June 2012

Selamat Hari Jadi !

Uhuk uhukk...
Hari ini hari jadi sahabat aku yang bernama Syafiq Hamzah. Orangnye baik je ( kalau kau bace jgn nak perasaan ye,syafiq hamzah lain) :p haha. Hari ni aku bagi dia hadiah,tapi tak seberapa seperti mane die kasi kat aku sebelum2 ni. yang penting niat niat. hehe :D bg kad dengan coklat pun jadilah. yang penting ade kenangan disitu. Aku harap kau simpan elok-elok. jangan buang or letak tempat yang tersorok. =,= .. ini lah kali pertama seumur hidup aku pernah bagi kat seorang lelaki hadiah berupa kad. ( Agak malu lah,hehe) entah,aku mimpi apa nk bagi dia hadiah.

Hmmm,mengikut kisah sebelum ini yang aku alami,hoho,banyak sangat. Lagi2 kisah si bonzer nilah. Shhhh,.....kalau kau bace diam je.. hmm,malu nak cerite. nantilah hari lain. hehe. bersambung......episod seterusnya. Tunggu !

Apepon

SELAMAT HARI JADI yang ke 19 ( tue dah pak amjah kite) :p haha. semoge panjang umur murah rezeki. Berjaya di dunia dan akhirat amin insyaAllah ^^

 nah kad  !................................>>>

Monday, 18 June 2012

Backstreet boy, Nsync and Westlife

Yeah ! nak cerita about my fav band. msti antara korang2 tau kan band ni,or kumpulan ni Backstreet boy and Nsync and westlife. Aku minat sangat sangat dengan kumpulan ni. dari dulu sampai sekarang lagu lagu dorg aku still dengar. :D haaaa walaupun band nsync dah berpecah,tak ditubuhkan lg,lagu2 tetap jadi fav weh. westlife lagu lagunye sentiasa the best forever ! BSB i love them ! :D

mari lihat pic pic mereka !

                                                                             kacak !
                                                                      lawak. kelakar !

                                                                                 macho !!!

Saturday, 16 June 2012

Semoga nenek sembuh :)

Assalamualaikum...


Sebenarnya dah lame sgt tak update blog. busy dengan sekolah. hmm,tetibe teringat nenek yang hidap sakit jantung,hmm,semoga nenek cepat sembuh,harap sangat ! ecah sayang nenek. Haritu nenek pegi check dkat hospital swasta kt subang,doktor tu sahkan nenek dah tahap stage agak paling tinggi,tapi doktor tu pelik why nenek still boleh berjalan macam biase,hmmm........
    Ikut apa yang ana nampak,nenek ana setiap hari mengamalkan membaca surah yasin,surah al-mulk,surah rahman setiap solat,ataupun setiap solat subuh dengan sebelum nak tidur. Allah lindungi nenek, so,kepada sesiape diluar sana,amalkanlah surah2 ni setiap hari,insyaAllah,anda dilindungi dibawah rahmat Allah :D sekian ini saja entri saye :D nasihat utk diri ana jugak ....